Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Yalancı Baklava



Malzemeler
•    10 adet milföy hamuru
•    100 gr tereyağı
•    1 su bardağı ceviz içi 

Şerbeti İçin:
•    3 su bardağı şeker 
•    3 su bardağı su

Yapılışı
5 adet milföyü elimizle hafif yumuşatarak yuvarlak yağlanmış borcama yayıyoruz üzerine tereyağı sürüp ceviz içini her tara eşit şekilde dağıtıyoruz tekrar kalan milföyleri en üste kapatıyoruz ve tereyağı sürüyoruz. Bıçağın tersiyle üçgen kesip şekil verip 180 °C fırında kızarana kadar pişiriyoruz hazırlayıp soğumaya bıraktığımız şerbeti de pişip soğuyan baklavaya gezdiriyoruz normal baklavada her ikisi de sıcak olmalıdır fakat milföyün kabarıklığı sönmesin diye burada her ikisi de soğuk olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder