Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Kaymaklı Ev Baklavası




Malzemeler
Hamuru İçin
•    1 kg un
•    3 adet yumurta
•    1 yemek kaşığı margarin
•    12 gram tuz
•    1-2 damla limon suyu
•    1.5 su bardağı su

Açmak İçin
•    Buğday nişastası

İçi İçin
•    Çekilmiş fıstık veya ceviz içi

Üzeri İçin
•    250 gr margarin

Şurubu İçin
•    1.5 litre su
•    3 kg toz şeker
•    4 damla limon suyu

Kaymağı İçin
•    1 kg süt
•    150 gr irmik

Yapılışı
1.   Kaymağı için; kaynattığınız süte irmiği ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin ve soğumaya bırakın.
2.   Bir kabın içinde yumurta, limon suyu, margarin, tuz, 1.5 su bardağı su ve  unu karıştırarak yoğurun.(hamur kıvamına gelene kadar un miktarını azaltabilir yada artırabilirsiniz.)
3.   Hamuru ikiye bölüp, her parçadan onar beze yapın.
4.   Her bezeyi nişastaya bulayıp, tabak büyüklüğünde açtıktan sonra aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve bekletin.
5.   Kalan 10 bezeyide aynı şekilde hazırlayıp, bekletin.
6.   Tepsiyi yağladıktan sonra, birinci on katı tepsi büyüklüğünde açıp, tepsiye yerleştirin.
7.   Soğuyan kaymağı üzerine sürerek, fıstık yada ceviz içini serpiştirin.
8.   İkinci on kat hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp, tepsiye yerleştirin.
9.   Baklava dilimi şeklinde kesip, üzerine erittiğiniz sıcak 250 gr margarin yağını gezdirin.
10. 160 C’ye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya dek pişirin.
11. Fırından çıkarıp fazla yağını süzdükten sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
12. Şeker, limon suyu ve su ile hazırladığınız sıcak şurubu baklavanın üzerine dökün.
13. Şurubu çekince servis edin.

Not:
•    Ağızda dağılan kıtır kıtır bir baklava istiyorsanız baklava hamurunuz sert olmalı ve çok ince açılmalıdır.
•    Üzerine antep fıstığı yada ceviz içi serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder