Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Un Helvası



Malzemeler:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 su bardağı su
125 gram margarin veya tereyağı

Yapılışı:

Derin bir tencerede yağ eritilir.
Un ilave edilip kısık ateşte yaklaşık 20 – 25 dakika kavrulur.
Bu süre sonunda unun rengi dönmüş olmalıdır.
Başka bir ocak üzerindeki tencerede şeker suyun içinde eritilir.
Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılır.
Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave edilir.
Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştırılır.
Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
Bir kaşık yardımıyla yada elle şekiller vererek servis tabağına alınır.
Üzerine hindistan cevizi, fıstık ve buna benzer şeyler seperek servis yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder