Bu Blogda Ara

Translate

17 Ocak 2016 Pazar

Akçaabat köftesi


    • 6 kişilik
      Pişirme Süresi:0 dk
      Hazırlama Süresi:0 dk
  • Akçaabat köftesi malzemeleri
         1 kg döş kıyma (dana)
         600 gr gerdan kıyma (dana)
         400 gr bayat ekmek içi
         6 iri diş sarımsak
         300 gr gömlek yağı
         2 yemek kaşığı tuz

  • Akçaabat köftesi hazırlanışı
  • Akçaabat köftesi: Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin. Izgarada pişirip servis yapın.
    Trabzon’un Akçaaabat ilçesinin Türkiye’ye lezzetli bir armağanı olan bu köfte, iftarlarınıza farklılık katacak.

    Akçaabat köftesi artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder