Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Göçmen Baklavası



Malzemeler
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    1,5 su bardağı süt
•    1 adet yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    1 yemek kaşığı sirke
•    4 su bardağı un
Şerbeti için
•    5 su bardağı su
•    6 su bardağı toz şeker
•    Birkaç damla limon suyu

Hamuru Açmak İçin

•    1 paket nişasta
•    Bir miktar un
Arası İçin
•    250 gr ceviz
Üzeri İçin
•    250 gr tereyağı
Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur, gerekirse biraz daha un eklenir. 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Nişasta aynı miktarda un ile karıştırılır. Bezeler nişasta-un karışımı ile açılabildiği kadar ince açılır. Açılan hamur oklavaya gevşek bir şekilde sarılır. Kenarlarında tutularak ortaya doğru sıkıştırılır. Büzgüler bozulmadan bir örtü özerine yufka açılır, 5-10 dakika kuruması için bekletilir. Kenarları bıçak ile düzeltilip kesilen parçalar yufkanın üzerine yerleştirilir. Ceviz serpilir. Yufka örtünün iki ucundan tutulup karşılıklı olarak ortaya doğru katlanır. Rulo haline gelen yufka 4 cm kadar uzunlukta kesilir. Tepsiye düzgünce sıralanır. Bütün hamur aynı şekilde hazırlanıp, bir gün bekletilir. Ertesi gün baklavanın üzerine 1 paket eritilmiş, kızgın tereyağı dökülür. 170-180 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Toz şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır, limon suyu eklenip ılımaya bırakılır. Tatlı ılık hale gelince üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çekince servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder