Bu Blogda Ara

Translate

21 Ocak 2016 Perşembe

Labne Kremalı Tuzlu Kalpler




Porsiyon: 2 tepsi
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 35-40 dakika

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Labneli krema için:
  • Yarım paket labne 
  • Yarım paket çiğ krema
  • 50 gr beyaz peynir

Üstünü süslemek için:
  • 2 yemek kaşığı minik doğranmış kırmızı biber
  • Maydanoz

Yapılışı:


Oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarinle yumurta sarısı, tuz, süt ve sıvı yağ iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Buzdolabında kendini toplaması için yarım saat kadar dinlendirilir. Oklava veya merdane yardımıyla iki yağlı kağıt veya strech film arasında yarım cm kalınlığında açılır. Kalp veya istediğiniz başka bir kalıpla kesilip, tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Labne, krema ve ezilmiş beyaz peynir iyice karıştırılıp kalplerin üzerine sürülür. Doğranmış kırmızı biber ve maydanozla süslenip servis yapılır.Afiyet Olsun... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder