Malzemeler:
100 gram (1 su bardağı) buğday nişastası
250 gram tereyağı (erimiş)
500 gram bal
500 gram badem
2 bardak su
250 gram tereyağı (erimiş)
500 gram bal
500 gram badem
2 bardak su
Yapılışı:
Bademleri sıcak suya koyun.
Biraz bekletip kabuklarını soyun.
Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin.
Nişastayı bir kap suda karıştırın.
Balı sulandırmadan benmari usulü ısıtarak eritin ve nişastanın içine katıp tümünü bir tencereye koyun.
Çok kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
Macunlaşmaya başlayıp karıştırmak zorlaşınca, eritilen tereyağını azar azar ekleyip devamlı karıştırarak yedirin.
Bademleri katıp 2-3 dakika daha karıştırın, helva sakız gibi olunca ateşi söndürün.
Helvayı bir tabağa boşaltın.
Soğuduktan sonra isteğe göre kesin, bademle süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun…
Biraz bekletip kabuklarını soyun.
Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin.
Nişastayı bir kap suda karıştırın.
Balı sulandırmadan benmari usulü ısıtarak eritin ve nişastanın içine katıp tümünü bir tencereye koyun.
Çok kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
Macunlaşmaya başlayıp karıştırmak zorlaşınca, eritilen tereyağını azar azar ekleyip devamlı karıştırarak yedirin.
Bademleri katıp 2-3 dakika daha karıştırın, helva sakız gibi olunca ateşi söndürün.
Helvayı bir tabağa boşaltın.
Soğuduktan sonra isteğe göre kesin, bademle süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder