Malzemeler:
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun.
Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın.
Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün.
Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın.
15 dakika dinlendirin.
İstenilen şekilde servis yapın.
Afiyet olsun…
Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın.
Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün.
Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın.
15 dakika dinlendirin.
İstenilen şekilde servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder