Porsiyon: 4-5 kişilik
Haızrlama süresi: 5 dakika
Mayalanma süresi: 1 saat
Pişme süresi: 7-8 dakika
Malzemeler:
- 1 çay bardağı su
- Yarım paket yaşmaya
- Tuz
- Un
- 1 küçük kase haşhaş
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Maya ılık su ile eritilir. Un ve tuz eklenir. Yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri kapatılıp ılık bir yerde mayalanması beklenir. Hamur iki katına çıktığında beze yapılır. Önce elle düzeltilip biraz inceltilen hamur oklava veya merdane yardımıyla inceltilir.
Haşhaş ve sıvı yağ iyice karıştırılır.
Açılan hamurun üzerine gezdirilir. Hamurun her tarafına yayılır.Rulo yapılır, Üzerine hafif basıtırlıp bir kenarda beş dakika kadar bekletilir. Tekrar oklavayla hafifçe tava büyüklüğünde açılır. Tava biraz ısıtılır, çörek tavaya alınır. Her iki tarafı da kısık ateşte içini çektirerek pişirilir.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder