Soslu patates köftesi malzemeleri
2 haşlanmış ve ezilmiş patates
Kızartmak için
Sos için
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Soslu patates köftesi hazırlanışı
Soslu patates köftesi: Köfte için gerekli malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin. Bir tepsiye aralıklı olarak dizip derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Tavaya yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Derin dondurucudan çıkardığınız köfteleri orta ateşte kızartın. Sos için, sos tenceresine yağları ve unu aktarıp sürekli karıştırarak kavurun. Su ve bulyonu ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Servis tabağına köfteleri alın. üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Soslu patates köftesi artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder