Bu Blogda Ara

Translate

19 Ocak 2016 Salı

Soslu patates köftesi



    • 6 kişilik
      Pişirme Süresi:0 dk
      Hazırlama Süresi:0 dk



  • Soslu patates köftesi malzemeleri
         Yarım kg yağsız kıyma
         1 rendelenmiş soğan
         1 yumurta
         ¼ su bardağı krema
         2 haşlanmış ve ezilmiş patates
         Tuz
         Karabiber
         Kekik
         Kimyon
    Kızartmak için
         Ayçiçeği yağı
    Sos için
         1 su bardağı su
         1 et suyu bulyon
         1 yemek kaşığı 
         1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
         2 yemek kaşığı un

  • Soslu patates köftesi hazırlanışı
  • Soslu patates köftesi: Köfte için gerekli malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin. Bir tepsiye aralıklı olarak dizip derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Tavaya yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Derin dondurucudan çıkardığınız köfteleri orta ateşte kızartın. Sos için, sos tenceresine yağları ve unu aktarıp sürekli karıştırarak kavurun. Su ve bulyonu ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Servis tabağına köfteleri alın. üzerine sosu gezdirip servis yapın.
  • Soslu patates köftesi artık hazır, afiyet olsun.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder