Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Unlu Çıtır Börek





Porsiyon: 24 börek
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 45 dakika



Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için) 

İç malzemesi:

  • 1 büyük kase yıkanıp doğranmış ıspanak
  • 1 kase rendelenmiş yağlı peynir (beyaz peynir de kullanabilirsiniz) 
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber

Yaplışı:
  İç malzemesi için ıspanaklar yıkanır doğranır. Üzerine yarım çay kaşığı kadar tuz serpilip iki elle hafif hafif ovulur. Fazla suyunu salması için bir tepsiye alınıp bir kenarının altına yükseklik konur. 10 dakika beklenip iki avuç arasında sıkılır, fazla suyu alınır. Taze soğan, maydanoz ince doğranır. Diğer malzemelerle karıştırılıp içi hazırlanır (peynirin ve ıspanağın tuzu olduğu için tuz eklenmez) 
 Un, sirke ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılıp sos hazırlanır. Yufka tezgaha yayılır. Üzerine iki kaşık kadar sos gezdirilip fırça yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sürülür. Yufka yarım ay şeklinde ikiye katlanır.

Üzerine tekrar sos gezdirilip fırçayla yayılır. Yufka 8 eşit parçaya kesilir. Ortalarına bolca iç malzemesi konup fazla sıkmadan sigara böreği şeklinde sarılır. Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kademeli olarak (önce 180, 20 dakika sonra 170 biraz daha sonra 160 şeklinde ) pişirilir. Sıcak servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder