Porsiyon: 4 kişilik
Hazırlama süresi; 10 dakika
Pişme süresi: 5 dakika
Malzemeler:
- ısırgan otu
- taze soğan
- maydanoz
- peynir
- pul biber
- karabiber
- 4 yufka
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Isırganlar ayıklanıp, bol suda ıslatılır. Yıkanıp, kurutulur. Yemeklik doğranır (çok iri doğramayın pişmez) Taze soğan, maydanoz doğranır. Peynir rendelenir veya ezilir. Baharatlar eklenir, karıştırılır. Yufka tezgaha serilir, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilip her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla veya elle sürülür. Ortasına bolca iç malzemesi konur. Gözleme şeklinde kare kapatılır. Tava ocağa alınır, ısıtılır. 1 tatlı kaşığı kadar yağ gezdirilip gözleme tavaya alınır. Kısık ateşte içini çektirerek arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder