Bu Blogda Ara

Translate

21 Ocak 2016 Perşembe

Isırgan Otlu Gözleme




Porsiyon: 4 kişilik
Hazırlama süresi; 10 dakika
Pişme süresi: 5 dakika


Malzemeler:
  • ısırgan otu
  • taze soğan
  • maydanoz
  • peynir
  • pul biber
  • karabiber
  • 4 yufka
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 


Yapılışı:

Isırganlar ayıklanıp, bol suda ıslatılır. Yıkanıp, kurutulur. Yemeklik doğranır (çok iri doğramayın pişmez) Taze soğan, maydanoz doğranır. Peynir rendelenir veya ezilir. Baharatlar eklenir, karıştırılır. Yufka tezgaha serilir, 1 yemek  kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilip her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla veya elle sürülür. Ortasına bolca iç malzemesi konur. Gözleme şeklinde kare kapatılır. Tava ocağa alınır, ısıtılır. 1 tatlı kaşığı kadar yağ gezdirilip gözleme tavaya alınır. Kısık ateşte içini çektirerek arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder