Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Sıcak Helva



Malzemeler:

Her 1 kap güveç için 1 parmak kalınlığında havuç rendesi
Kabın kalanını dolduracak kadar tahin helvası
Tarçın
Üzeri için:
Pekmez ya da çikolata sosu
Ceviz

Yapılışı:

Güveç kabına öncelikle rendelediğiniz havuçları zemine yayarak 1 parmak kalınlığında yerleştirin.
Üzerine yarım çay kaşığı tarçını gezdirin.
En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin.
Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
Üzerini pekmez ya da çikolata sosu ve ceviz süsleyip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder