Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
- 4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz
Yapılışı:
- Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
- Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun çünkü oldukça ısı yayıyor.
- İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder