Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Pekmezli Helva



Malzemeler:

5 su bardağı un
150 gram tereyağ
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
100 gram ceviz
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Sıvuyağ

Yapılışı:

Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınır.
Tereyağı eriyince üzerine un ilave edilerek kavrulur.bir süre kavrulduktan sonra cevizlerin bir kısmı iri kırılarak ilave edilir.
Un kavrulurken diğer taraftan süt ve tozşeker bir tencereye alınarak kaynatılır.
Un iyice  kavrulunca ilk olarak pekmez daha sonra kaynayan süt, tozşeker karışımı ilave edilerek arada karıştırılarak pişirilir.
Servis tabağına alınır, üzerine ayrılan ceviz ve hindistan ceviziyle servis yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder