Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Gül Baklavası




Malzemeler

•    15 adet baklavalık yufka 
•    125 gr. tereyağı 
•    Ceviz 
Şerbeti İçin: 

•    2 su bardağı şeker 
•    2 su bardağı su 
•    1-2 damla limon suyu

Yapılışı 

Yufkanın bir tanesi masaya serilir. Ortaya doğru iki tarafından toplanır. Diğer iki tarafından da toplanır, yaprakların bir parçası ortaya doğru kapatılır. Üzerine ceviz konularak diğer taraflarda üzerine kapatılır. Ters çevrilip tepsiye yerleştirilir. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Erittiğimiz tereyağı üzerlerine sıcak sıcak dökülüp bekletmeden ısıtılmış 180 °C fırında kızarana kadar pişirilir. Şerbet 10 dk. kaynatılır. Limon suyu sıkılır. 2-3 dk. daha kaynatılır ve şerbet sıcak tatlı soğuk olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder