Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Dereotlu Poğaça




Malzemeler:
 
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı toz şeker
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • yarım demet dereotu
  • Un
  • Tuz
  • Zeytin ezmesi.
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
 
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder