Porsiyon: 24 tane
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
İç malzemesi:
- 1 küçük kuru soğan
- 4 tane patates
- 1 kase beyaz peynir
- 1/3 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 tane yufka
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Patatesler haşlanır, soyulur. Rendelenir veya ezilir. Kuru soğan ufak doğranır, 3 kaşık sıvı yağda kavrulur. Ocaktan alınır. Haşlanmış patates, peynir rendesi, maydanoz, baharatlar ve kavrulmuş soğan bir araya getirilip karıştırılır.
Tereyağı eritilir, süt ve zeytinyağıyla karıştırılır. Yufkalar 4 eşit parçaya kesilir. Resimde görüldüğü gibi ortasından büzülür. İki kenardan tutulup ön tarafa doğru üst üste koyulur. İç malzemesi konur. Sarılarak midye şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yumurta sarısı 2 çay kaşığı kadar su eklenerek çırpılır ve böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder