Malzemeler:
- 4 adet Tavuk göğsü,
- 8 ince dilim kaşar,
- 4 dilim salam,
- 1 yumurta,
- Un,
- Galeta unu,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kızartmak için sıvı yağ.
Hazırlanışı:
- Tavuk göğüsleri açmak ve inceltmek için çok keskin bir bıçakla öncelikle fazlalıklarını alın,
- Kalın tarafına yarımşar cm aralıklarla tamamen kesmeden çizikler atarak açın,
- Streç filmin arasına koyup et dövücü ile döverek inceltin,
- İçine ve dışına tuz ve karabiber serpin,
- Arasına önce bir dilim kaşar sonra bir dilim salam ve yine bir dilim kaşar koyun,
- Diğer katını kapatın ve kenarların mümkün olduğunca birbirine yapışmasını sağlayın,
- Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder