Bu Blogda Ara

Translate

19 Ocak 2016 Salı

Tavuk Cordon Bleu




Malzemeler:
  • 4 adet Tavuk göğsü,
  • 8 ince dilim kaşar,
  • 4 dilim salam,
  • 1 yumurta,
  • Un,
  • Galeta unu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kızartmak için sıvı yağ.
Hazırlanışı:
  1. Tavuk göğüsleri açmak ve inceltmek için çok keskin bir bıçakla öncelikle fazlalıklarını alın,
  2. Kalın tarafına yarımşar cm aralıklarla tamamen kesmeden çizikler atarak açın,
  3. Streç filmin arasına koyup et dövücü ile döverek inceltin,
  4. İçine ve dışına tuz ve karabiber serpin,
  5. Arasına önce bir dilim kaşar sonra bir dilim salam ve yine bir dilim kaşar koyun,
  6. Diğer katını kapatın ve kenarların mümkün olduğunca birbirine yapışmasını sağlayın,
  7. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder