Bu Blogda Ara

Translate

19 Ocak 2016 Salı

Kolay Un Helvası Tarifi




Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla (bir parmak kadar) sıvı yağ
  • 2 bardak su (su bardağında) dilerseniz yerine süt de kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı toz şeker tatlı seviyorsanız arttırabilirsiniz.

Un Helvası Yapımı
  • Öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup altını yakıp ısıtıp kaynatalım
  • Tava veya pilav tenceresine sıvı yağı dökelim kızdıralım ,  üzerine unu ekleyip ,sütlü kahve rengi alıp, macun kıvamında olana kadar kavuralım, yağı üzerine çıkacaktır yağının fazla geldiğini düşünmeyin suyu ekleyince helva kendini toparlayacak, ÖNEMLİ NOT ocağın en küçük gözünde kısık ateşte ve ateşi kontrol altında tutarak kavurma işlemi yapılmalı,
  • Kavurma yani karıştırma işlemine sabırla devam edelim , yakmamaya dikkat ederek ocağın ateşini kontrol altına tutarak ara ara kısmalı .
  •  ilk defa helva yapanlar için önemli not unun hafif rengini almaya başladıktan sonra çıkardığı koku yanık değil unun kavrulurken bıraktığı keskin kokudur,
  • Sütlü Kahve rengini alması 30 dk kadar sürebilir , bıkmadan sabırla karıştırırsanız yumuşak ve güzel renkli bir un helvası elde edersiniz.
  • tencerede ılıyan su kavrulan una eklenir hızlı hızlı karıştırılır , suyu çok kısa sürede çekip , un ile karışarak helva halini alır ,ocağın altını söndürüp, tavanın kapağını üzerine kapatıp 5 dk dinlendirin
  • Dinlendiren helvayı istediğiniz gibi şekillendirip dilerseniz ılık dilerseniz soğuk olarak üzerine hindistan cevizi veya dilediğiniz bir malzeme ile servis edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder