Malzemeler
• 1 paket hazır baklava yufkası
İçi İçin:
• 500 gr. fındık
Şerbeti İçin:
• 5 bardak şeker
• 5 bardak su
• 2 paket tereyağı
Yapılışı
Tereyağını tavada eritiyoruz. 3 kat yufkayı tek tek yağlıyoruz üstüne fındıkları serpiyoruz. Sonra oklavaya sarıyoruz oklavada büzüp çıkarıyoruz 4 parçaya kesiyoruz yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. En son kalan tereyağı üstüne gezdiriyoruz. 150 °C kızarana dek pişiriyoruz sonra fırını kapatıp içinde dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra 5 bardak şekeri 5 bardak suyla kaynatıyoruz sıcak sıcak üstüne gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder