Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı
Yapılışı:
Tencereye 100 gram tereyağını alın.
Üzerine sıvıağ ilave edin.
Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.
Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın.
Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.
İrmiğin üzerine şerbeti dökün.
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.
İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin.
Afiyet olsun…
Üzerine sıvıağ ilave edin.
Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.
Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın.
Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.
İrmiğin üzerine şerbeti dökün.
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.
İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder