Bu Blogda Ara

Translate

21 Ocak 2016 Perşembe

Susamlı Minik Toplar




Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Dışını bulamak için susam

Yapılışı:


Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağı veya margarin, zeytinyağı, sirke ve yumurtaların sarısı iyice karıştırılır. Tuz ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır. Un azar azar  sıvı malzemelere karıştırılıp yoğrulur. Serin bir yerde veya buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Soğutulup servis yapılır.Afiyet olsun...  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder