Malzemeler:
200 gram kaymak
1 su bardağı un
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su veya süt
1 su bardağı un
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su veya süt
Yapılışı:
Tencerede kaymağı eritin ve unu ilave edin.
35-40 dakika kısık ateşte kavurun.
Şekerle suyu ayrı bir kapta kaynatın.
Sonra kavrulan una ilave edin ve karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak on dakika dinlendirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine toz tarçın dökerek servis edin.
Afiyet olsun…
35-40 dakika kısık ateşte kavurun.
Şekerle suyu ayrı bir kapta kaynatın.
Sonra kavrulan una ilave edin ve karıştırın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak on dakika dinlendirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine toz tarçın dökerek servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder