Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Fıstıklı Burma Baklava




Malzemeler
•    500 gr hazır baklavalık yufka
•    125 gr tereyağı
•    Yeterince file yada pirinç fıstık
Şerbeti İçin
•    3 su bardağı toz şeker
•    3 su bardağı su
•    Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İki yufka temiz bir zeminde üst üste serilir, bir kenarına fıstık yerleştirilir. Oklavaya sarılır, yufkanın kenarları sıkıştırılarak ortaya doğru büzülür. Büzgüsü bozulmadan oklava arasından çekilir ve hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar için aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince toz fıstıkla süslenip servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder