Malzemeler:
2 su bardağı irmik
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Krokanı İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı badem veya fındık
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağı koyup ocağın altını yakıyoruz.
Kısık ateşte yağ eriyince irmik ilave edip, sürekli karıştırarak, altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz.
Üzerine soğuk sütü, suyu ve toz şekeri döküyor ve yavaş yavaş koyulaşıp katılaşınca ocağın ateşini kapatıp kapağını örtüyoruz. 5 dk. dinlendirip sonra kapağını açıp, karıştırıp, istediğiniz kalıba bastırıp ters çeviriyor ve üzerine krokanları döküp servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder