Malzemeler:
500 gram irmik
500 gram toz şeker
1 kilogram süt
100 gram çam fıstığı
1 adet portakal rendesi
200 gram tereyağı
500 gram toz şeker
1 kilogram süt
100 gram çam fıstığı
1 adet portakal rendesi
200 gram tereyağı
Yapılışı:
Tencerede yağı eritip irmiği ve fıstığı kavurun.
Fıstıklar renk alınca kaynattığınız şekerli sütü içine dökün.
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
15 dakika kısık ateşte demlendirin.
Rendelenen portakal kabuğunu ilave edin.
İyice karıştırıp soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun…
Fıstıklar renk alınca kaynattığınız şekerli sütü içine dökün.
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
15 dakika kısık ateşte demlendirin.
Rendelenen portakal kabuğunu ilave edin.
İyice karıştırıp soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder