Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Tava Baklavası




Malzemeler
•    2,5 su bardağı un
•    100 gr margarin
•    1 su bardağı su
•    1 su bardağı süt
•    1 çay kaşığı şeker
•    3 adet yumurta
•    Çay kaşığının ucuyla tuz
•    1 su bardağı fıstık

Şerbeti için
•    2 su bardağı toz şeker
•    3,5 su bardağı su
•    ½ adet limonun suyu

Kızartmak İçin
•    Sıvıyağ

Üzeri İçin
•    Hindistan cevizi

Yapılışı
Öncelikle su ve margarini bir tencerenin içinde koyun ve margarin eriyene kadar suyu kaynatın. Daha sonra içine unu, tuzu ve şekeri de ilave ederek hamur toparlanana dek sürekli yani yedirerek karıştarak pişirin. Bu aşamadan sonra hamuru tencerenin içinden alarak içine yumurtaları tek tek kırıp elinizle iyice yoğurun. Hamurdan 5 adet ceviz büyüklüğünde parça kopartın hamur parçalarını her birini yufkadan daha kalın olucak şekilde oklava ile açın ve üçgen olucak şekilde kesin. Herbirinin içine 1 çay kaşığı kadar fıstık koyarak elinizle kenarlarını iyice kapatın. Bu esnada başka bir tencereye şekeri ve su koyarak iyice kaynatın. Limon suyunu ise kaynamasına yakın ekleyerek tenceredeki şerbeti bir kenara alıp iyice soğutun. Daha sonra derin bir tencerenin içine kızartmak için sıvıyağı koyun ve yağı ısıtmadan hamurları tavaya aralıklı dizip arasırada sallayarak hamurların her iki yüzünüde çevirerek kızartın. Daha sonra tavadan alarak herbirini soğuk şerbetin içine atın ve iyice şerbeti emdirin. Servis sırasında üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder