Malzemeler:
200 gram margarin veya tereyağ (karışıkta kullanabilirsin)
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Margarin eritilip un sararana kadar kavrulur.
Diğer yanda süt kaynatılır.
Kavrulan una kaynayan süt eklenip karıştırılır. (bir kaç dakika)
En son toz şeker helvaya eklenip ateş üzerinde biraz karıştırıp.
Uygun bir tepsiye dökülür.
Helva alt kısmı kızarana kadar fırınlanır.
Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Diğer yanda süt kaynatılır.
Kavrulan una kaynayan süt eklenip karıştırılır. (bir kaç dakika)
En son toz şeker helvaya eklenip ateş üzerinde biraz karıştırıp.
Uygun bir tepsiye dökülür.
Helva alt kısmı kızarana kadar fırınlanır.
Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder