Malzemeler
• 5 yaprak baklavalık yufka
• 1 paket margarin
• 3 kaşık toz antepfıstığı
İç Malzemeleri:
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
• 3 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 3 damla limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için; şekerle suyu kaynatın, içine limon damlatıp ılımaya bırakın. Ayrı bir tencerede sütle irmiği muhallebi olacak şekilde pişirin. Yufkaları 10 cm. kare şeklinde kesin. İki kare yufkayı üst üste koyup, içine muhallebiyi ve antepfıstığı koyun. Üçgen şeklinde kapatın. Tepsiye dizi dizi sıralayın. Margarini eritip Şöbiyetlerin üzerine gezdirin. 190 °C fırında kızarana kadar pişirin. Ilık şöbiyetin üzerine, ılık şerbeti dökün. Şerbet iyice kendini çekince servise hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder