Bu Blogda Ara

Translate

19 Ocak 2016 Salı

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
File fındık
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
Sıvıyağ
İçi için:
Kakaolu ve sade dondurma
Üzeri için:
Krokan

Yapılışı:

Tavaya tereyağını ve çok az da sıvıyağı alıp irmiği kavurun.
Kavururken fıstık veya file fındık da ilave edebilirsiniz.
Rengi kıvama gelince tozşekeri ve suyu ilave edip karıştırın.
Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın.
Demlenen helvanızın kapağını açıp ılıtın.
Bir çukur kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin.
Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyun.
Kaseyi ters çevirin.
üzerine krokan ve file fındık dökün.
Dilimleyerek hemen servis yapın, çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder