Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Fındıklı Bohça Baklava



Malzemeler
•    500 gr hazır baklavalık yufka
•    250 gr tereyağı
•    Yeterince iri çekilmiş fındık
Şerbeti İçin
•    3 su bardağı toz şeker
•    3 su bardağı su
•    Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tereyağı bir tavada eritilir. Yufkaların aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır. 8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder