Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Peynirli Bohça Böreği




Malzemeler:
 
  • 1 kg yufka
  • 1 kase su
  • 1 kase yağ
  • 1 yumurta
İçi için;
 
  • Peynir
  • Maydanoz (maydanoz yoksa nane ve kekik)
  • Kırmızı biber, tuz
Hazırlanışı:
 
Yufkanın bir tanesini tam açın, biraz yağ ve su gezdirin. Sonra yufkayı ikiye katlayıp tekrar su ve yağ sürün. Tekrar ortadan katlayıp dörde kesin. Peynir, maydanoz ve kırmızıbiberi karıştırın ve yufkanın üzerine koyun, yufkayı kenarlarından katlayın ve bohça şekli verin. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sürün ve ön ısıtma yapılmış fırına verin. 35-45 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder