Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Burma Baklava



Malzemeler:
•    2 çay bardağı su
•    2 çay bardağı süt
•    1,5 çay bardağı sıvı yağ
•    1 paket kabartma tozu
•    Bir kaç damla limon
•    2 adet yumurta, aldığı kadar un
Şerbet için:
•    3 kâse şeker
•    3.5 kase su
•    Limon
İç için:
•    Fındık ya da ceviz
•    Toz şekeri
•    Üzeri için margarin
Yapılışı:
1. Tüm malzemeleri karıştırın ve kulak memesi kıvamına getirin.fındık yada ceviz arzuya göre değişir hazırlayın içine 5 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip karıştırın.nişasta ile tek tek açın açtığınız yufkaya fındık içi serpin ve oklava sarmaya başlayın sarma işlemi bitince iki taraftan sıkıştırın büzülecek yani sonra biraz dinlendirin bütün halde 5 dk kadar sonra bıçakla istediğiniz büyüklükte kesin ben serçe parmağı gibi kesiyorum.sonra tavada bir tepsi için yarım paketten fazla margarin eritip döküyorum kuru kalmayacak şekilde fırına veriyorum 150 derece uzun süre pişecek..sonra ben kıtır kıtır  sevdiğim için şerbet ve tatlı soğukken döküyorum şerbetini.yumuşak sevenler biri sıcak biri soğukken dökebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder