Bu Blogda Ara

Translate

21 Ocak 2016 Perşembe

Labneli Yumuşak Sandviç




Porsiyon: 1 tepsi (24 tane sandviç)
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35-40 dakika

Malzemeler:


  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • Labne 
  • Maydanoz
  • Domates

Yapılışı:


Yaş maya ve ılık su karıştırma kabına alınır ve karıştırılır. Maya eriyince üzerine süt ve sıvı yağ da eklenir. Yumurtanın akı, toz şeker ve tuz da  ilave edilir, karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıktığında cevizden biraz büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside bi 10 dakika kadar mayalandırılır. Üzerine 1 çay kaşığı suyla çırpılan yumurta sarısı sürülür. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tombik sandviçler biraz ılınınca ortadan ikiye keskin bir bıçak yardımıyla kesilir. Arasına labne sürülür. Maydanoz ve domatesle süslenir. Servis yapılır...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder