Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Saray Helvası



Malzemeler:

600 gram un ( 5 su bardağı )
250 gram tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz

Yapılışı:

Büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
Tencere ocaktan alınır ve 10 dakika kadar soğumaya bırakılır.
Bu süre dolunca tereyağı eklenir.
Unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
Bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur.
Düz ve küçük bir tepsiye kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
Baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder