Bu Blogda Ara

Translate

20 Ocak 2016 Çarşamba

Kandil Helvası



Malzemeler:

500 gram un
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
üzeri için:
80 gram lık bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurun.
Rengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyor.
Un kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin.
Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırın.
Un vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeli.
Bu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirin.
Karışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökün.
Kumumsu bir karışım olmalı.
Bu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırın.
Üzerini iyice düzeltin.
En üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökün.
Soğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder